Home ›› Jachtmakelaar

Jachtmakelaar bij de aan- en verkoop van uw boot

Wanneer u al ervaring heeft met een jachtmakelaar, dan weet u wat de toegevoegde waarde van deze expert is. Iemand die in de jachtmakelaardij werkzaam is, bemiddelt namelijk niet enkel bij het wisselen van eigenaar van motorboten of zeilboten maar zorgt onder andere ook voor een aantrekkelijke presentatie van het vaartuig en het vaststellen van een volledig scheepsdossier. Van een kleine sloep tot een heuse woonboot of zelfs een varend woonschip; bij de jachtmakelaar moet u zijn voor kennis en kunde.

Een boot waarop u gaat verblijven kan net zoveel – of nog meer – kosten dan een woonhuis. Daarom wilt u bij elke vaartuigtransactie een betrouwbare ervaringsdeskundige aan uw zijde hebben. Dat is Jachtmakelaar Westergoot.

jachtmakelaar
Neem contact op voor meer informatie ▸

Jachtmakelaar voor taxatie

Tussen de aan- en verkoop zit voor zowel de koper als verkoper een fase waarin beide partijen bepaald willen hebben wat het vaartuig waard is. De jachtmakelaar is dan ook niet alleen een belangrijke link tussen de koper en verkoper, maar weet ook alles te vertellen over het vaartuig zelf. De categorie waar het vaartuig onder valt (waaronder speedboot, zeiljacht, roeiboot), het materiaal waar de boot van gemaakt is (zoals hout, polyester en aluminium) en de lengte, zijn drie van de meest bepalende factoren van een taxatie. Maar daarbij mag zeker ook het bouwjaar en de conditie van de boot niet over het hoofd gezien worden.

Wanneer de jachtmakelaar alle gegevens van de boot op een rij heeft gezet, komt hij uiteindelijk tot een onderbouwde taxatiewaarde. Aan de hand hiervan kunt u als verkoper – eventueel samen met de makelaar – een verkoopprijs en -strategie kiezen om de boot in de markt te zetten. Bij de aankoop kan het taxatierapport voor de kopende partij rechtvaardigen de betreffende aankoop wel of niet door te zetten.

Optimale exposure met een ervaren jachtmakelaar

Als betrokkene bij de aan- en verkoop van boten, maakt de jachtmakelaar van een online platform gebruik om al het aanbod van verkopers onder de aandacht van potentiële kopers te brengen. Er is online beeldmateriaal mogelijk, waardoor u al foto’s en soms filmpjes van het aanbod van Westergoot Jachthaven heeft kunnen zien voordat u besluit naar Dordrecht af te reizen. Zit er een boot van uw gading bij? Dan kan Westergoot ook nog een rol spelen bij de fase na het bezichtigen van het vaartuig.

Jachtmakelaar bij onderhandelingen

Ook al zijn Nederlanders van oudsher echte onderhandelaars, bij grote investeringen zoals de aankoop van een huis, een flink perceel grond of een boot haalt u er graag een onafhankelijke bemiddelaar bij. Zo iemand heeft u gevonden bij Jachtmakelaar Westergoot, onderdeel van Schepenkring. U hoeft zelf geen peentjes te zweten en niet de rol van good cop-bad cop te spelen om uiteindelijk een prijs overeen te komen. De makelaar neemt deze taak op zich en bemiddelt tussen beide partijen, wetend over welke boot het exact gaat en wat het vaartuig voor iemand waard is.

De jachtmakelaar kent de situatie van de verkoper, of de verkoop van de boot urgent is of niet, of er achterstallig onderhoud is of niet, en wat de minimale verkoopprijs moet zijn. De jachtmakelaar heeft ook kennisgemaakt met potentiële kopers en kent hun achtergrondverhaal en budget. Aan hem de taak om beide partijen tot elkaar te laten komen om de transactie van het betreffende vaartuig tot een goed einde te brengen.

jachtmakelaar
Neem contact op voor meer informatie ▸

Westergoot jachtmakelaar - voor al uw vaarplezier

Jachthaven Westergoot wordt door twee broers – Joseph en Peter van Geenen – en de zoon van Joseph - Jari - gerund. Met zijn drieën verzorgen ze alle processen en faciliteiten in de Dordrechtse jachthaven. En dat doen ze niet alleen goed, maar ook nog eens met ontzettend veel plezier en enthousiasme. Dat enthousiasme voor de jachthaven en alle facetten die erbij komen kijken, blijkt wel uit het feit dat het team binnenkort uit twee volledig gecertificeerde jachtmakelaars bestaat.

Bent u op zoek naar een boot of wilt u uw huidige boot verkopen? Neem dan contact op met Jachtmakelaars Westergoot. We zien, lezen of horen graag van u!

Neem contact op

Scroll naar boven