« Terug

5 tips voor een coronaproof uitje in Dordrecht

corona-proof-uitje-dordrecht.jpg19 apr 2021

"April doet wat hij wil" Dat hebben we in de afgelopen weken wel gemerkt. We gingen van sneeuw naar zon en andersom. Maar de eerste zonnige dagen hebben we al gehad en dan begint het te kriebelen om eropuit te gaan. Helaas is vanwege corona niet alles mogelijk, maar we hebben vijf coronaproof uitjes in Dordrecht uitgezocht en in dit bericht geplaatst. U zult zien dat Dordrecht en haar omgeving veel moois te bieden heeft. U bent in ieder geval van harte welkom in onze jachthaven.

1.Sloepvaren in de Dordtse Biesbosch

Bij mooi weer is het heerlijk om op het water te zijn. Trek eropuit in een van onze sloepen. Via bootverhuurdordrecht.nl kunt u eenvoudig een boot reserveren en een prachtige dag beleven in de Dordtse Biesbosch. We hebben vijf routes uitgezet waar u een plattegrond van meekrijgt, maar u mag uiteraard ook zelf uw route bepalen.

2.Dordrechtse eilandroute

Stapt u graag op de fiets? Een mooie route om te fietsen is de Dordrechtse eilandroute. Deze route start op ca. 5 minuten fietsen vanaf onze jachthaven. Mocht u zelf geen fietsen meegenomen hebben, dan is het op loopafstand van de jachthaven mogelijk om fietsten te huren bij nextbike (station 5343).

3.Stadswandeling078

Een leuk initiatief in Dordrecht zijn de stadswandelingen die in de weekenden georganiseerd worden. Iedere dinsdagavond om 20.00 uur komen de nieuwe wandelingen online. Tijdens het wandelen van de route komt u langs meerdere horecazaken waar u take-away versnaperingen kunt langshalen.  

uitjes-dordrecht.jpg

4.Picknicken bij recreatiestrand de Merwelanden 

In Recreatiegebied De Hollandse Biesbosch zijn heel veel plekjes om te genieten van een heerlijke picknick. U kunt natuurlijk zelf een mand vullen met lekkernijen, maar een kant en klare picknickmand is wel zo fijn. Hiervoor kunt u terecht bij Nobel's Brood in Dordrecht. Zij leveren een picknickmand inclusief toebehoren zoals een picknickkleed, glazen, bordjes en bestek. Vul dit aan met zonnebrand, zonnebril en een boek en uw uitje is gegarandeerd een succes.

5.Tol betalen voor het èchte vakantiegevoel en een autopuzzeltocht

Zoals we Nederland kennen is er geregeld kans op regen en wat is er dan te doen als u er toch op uit wilt? Ons advies: stap in de auto en rij door de kiltunnel. Voor de tunnel moet tol (EUR2,- enkele reis) betaald worden en met een beetje fantasie heeft u dan toch het idee van vakantie ;) Eenmaal door de Kiltunnel bevindt u zich in de Hoekse Waard. Vanaf molen Het Vliegend Hert aan Molendijk 37 in 's Gravendeel, kunt u de puzzelrit Hoeksche Waards molen rondje doen. Neem wat lekkers mee voor onderweg, zet een muziekje op en vegeet niet om af en toe de benen te strekken.

Wij hopen dat u geniet van uw verblijf in Dordrecht! Wilt u meer tips en ideeën voor een dagje uit? Kijk dan op biesboschcentrumdordrecht.nl of indordrecht.nl.

Tot ziens in onze Jachthaven!

Hartelijke groet,

Peter, Joseph en Jari van Geenen
Jachthaven Westergoot

« Terug

Scroll naar boven