Home ›› Varen In De Biesbosch

Varen in de Biesbosch is volop genieten van rust en natuur!

Wilt u even weg van de drukte van het dagelijks leven? Even niets anders dan rust? Dan moet u beslist eens gaan varen in de Biesbosch. Hier komt u in een andere wereld terecht. Een rustige wereld omgeven door water en prachtige natuur.

Varen in de Biesbosch - Jachthaven Westergroot
Neem contact op voor meer informatie ▸

Varen in de Biesbosch is genieten van de natuur

De Biesbosch, het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa, is een nationaal park. Dit betekent dat het een beschermd natuurgebied is. En terecht. De kreken, de ruige wilgenbossen en de graslandpolders zijn adembenemend mooi. U kunt de Biesbosch te voet of met de fiets ontdekken. Maar wanneer u gaat varen in de Biesbosch geniet u misschien wel het meest. Terwijl uw boot zachtjes door het water glijdt, krijgt u een uniek kijkje op de prachtige natuur.

Spot allerlei dieren terwijl u gaat varen in de Biesbosch

Als u gaat varen in de Biesbosch en geniet van de natuur om u heen, houdt dan ook uw ogen open voor de dieren die er leven. Dat zijn er heel wat. Bevers bijvoorbeeld, maar ook reeën, hazen en schotse hooglanders. Op een warme zomerdag ziet u laatstgenoemde heerlijk pootje baden in de kreken van de Biesbosch. Ze zien er indrukwekkend uit, maar trekken zich van uw aanwezigheid niets aan. U kunt ze dus in alle rust bewonderen.

Varen in de Biesbosch en uitrusten op een rustig plekje

Kent u de uitdrukking ‘ergens bij stilstaan’? Tijdens varen in de Biesbosch is het aan te raden om dit letterlijk te nemen. Om gewoon even echt stil te gaan staan en al het moois in u op te nemen. Gelukkig kan dat ook. Wanneer u gaat varen in de Biesbosch komt u namelijk overal kleine strandjes en mooie aanlegplaatsen tegen op de meest idyllisch gelegen plekken. Leg aan, stap uit en geniet van de rust om u heen.

Varen in de Biesbosch - Plas
Neem contact op voor meer informatie ▸

Varen in de Biesbosch kunt u zelf

  • Huur een sloep en ga zelf varen in de Biesbosch

Ziet u het al voor u? Samen met uw partner, gezin of vrienden in een leuk sloepje gaan varen in de Biesbosch? Het kan! Ook als u geen eigen boot heeft. Er is namelijk de mogelijkheid om een sloep te huren. Zo kunt u terecht bij Sloepverhuur Biesbosch bij Jachthaven Westergoot. U kunt er een mooie sloep huren en krijgt tevens routes mee om naar de mooiste plekjes in de Biesbosch te varen. Nog nooit gevaren? Geen probleem. U krijgt een duidelijke uitleg over hoe u de sloep bestuurt. Een vaarbewijs is dus niet nodig.

  • Ga met uw eigen boot heerlijk varen in de Biesbosch

Wat is er nou lekkerder dan in uw eigen bootje dit mooie natuurgebied te doorkruisen? De knusse kreekjes door, het kabbelend water en de prachtige natuur om u heen. Vanuit Jachthaven Westergoot kan het. Deze ideaal gelegen jachthaven in de Biesbosch is de perfecte uitvalsbasis om te varen in de Biesbosch.

Zoekt u tijdens of na het varen in de Biesbosch een ligplaats? Gevonden!

Varen in de Biesbosch is heerlijk, maar soms wilt u ook even aan wal kunnen gaan. Bijvoorbeeld om een drankje te nuttigen en gebruik te maken van sanitaire voorzieningen. Daarvoor verwijzen we u naar de ligplaatsen van Jachthaven Westergoot. Hier zijn naast vaste ligplaatsen namelijk ook tijdelijke ligplaatsen te vinden voor passanten. U kunt er één of meerdere dagen achtereen gebruik van maken. Overnachten op uw eigen boot in Jachthaven Westergoot, is dus prima mogelijk.

Neem contact op

Scroll naar boven